Ui-dillebrood

Bij makkelijke recepten denk je misschien niet meteen aan zelf broodbakken. Maar als je een broodbakmachine hebt is het hooguit 5 – 10 minuten werk. De machine doet de rest.

Ui-dille brood is mijn absolute favoriet. Heerlijk bij soep, salades en bij alle soorten hartig beleg.
Zorg wel dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

Dit gaat erin:

240 ml water
200 ml cottage cheese
1/2 bekertje zure room
1 klein eitje

450 gr tarwemeel
3 eetl. suiker

4 eetl. fijngesneden ui
3 eetl. dillezaad
1 – 1/2 eetl. boter (beetje gesmolten in de magnetron)
3/4 eetl. zout
1 1/2 theel. gist

Gooi het allemaal in je broodbakmachine en gebruik het programma met de langste rijstijden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: