Pastinaken uit de oven

Photobucket

De lekkerste pastinaken maak je in de oven met honing en mosterd, wat ze een heerlijk zoetig smaakje geeft.

Voor vier personen heb je nodig

750 gram pastinaken
4 sjalotjes – liefst rode, maar iets anders ‘uiigs’ mag ook
50 gram boter
1 eetl grove mosterd
2 eetl honing

Schil de pastinaken en snijdt ze in plakken van ongeveer 1 cm. Kook ze een minuut of vier voor. Leg ze in een ovenschaal. Verdeel de in partjes gesneden sjalotjes erover en overgiet het geheel met een mengsel van mosterd, honing en boter dat je in de magnetron even hebt laten smelten.
Als je dat lekker vindt kun je er ook nog een fijn gehakt teentje knoflook overheen strooien.
30 minuten in de oven op 200 graden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: