Capucijners op eigen wijze

Photobucket

1 blik capucijners
1/2 pond gehakt
ca. 1 1/2 ons ontbijtspek in blokjes
1 ui (+ 1 rauw)
1 prei (+1 rauw)
1 paprika (+1 rauw)
klein pakje soepgroente
1 theel.: kerrie, paprikapoeder, gemberpoeder, cayennepeper, Franse mosterd

Doe de spekjes in een grote pan en bak ze zachtjes uit. Haal de dobbelspeentjes spek samen met wat vet uit de pan. In het overgebleven vet laat je de gesneden uien, prei en 1 gesneden paprika bakken. Doe er de kruiden en het gehakt bij en roer het los met een vork. Als alles lekker gesudderd heeft het pakje soepgroenten erbij en dit ook even laten sudderen. De capucijners in een vergiet doen, afspoelen en uit laten lekken. Capucijners voorzichtig door het baksel scheppen. Roer het spek er door. Zet op tafel een kommetje rauwkost van ui, paprika, prei ( alles heel fijn gesneden), zoetzure augurk en zure uitjes.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: